Ohje

Sivustolla käytetään siis wordpress julkaisujärjestelmää ja siinä voidaan yksinkertaistettuna tehdä kahdenlaisia sivuja.

1. ns. artikkelisivut, jotka tässä näkyvät tässä sivustossa Blogisivulla listauksena ja tietysti jokainen artikkeli on oma ”sivunsa”.

2. ns. sivut, joita kutsutaan siis sivuiksi, joita ovat tässä sivustossa esim. etusivu, yhteystiedot-sivu, jne.

 

Kun haluat kirjoittaa Blogiin, niin kirjaudu ensin osoitteessa http://www.niittywilla.fi/wp-login.php tai  sivujen pohjasta löytyy nyt myös Kirjadu linkki, josta voi kirjautua.

Kirjoita käyttäjänimi lokeroon, kirjoita salasana lokeroon ja kirjaudu sisään.

 

 

 

 

 

 

Vasemmassa laidassa näkyy valikko, josta valitset Artikkelit -> Lisää uusi, jos haluat tehdä uuden kirjoituksen tai valitse kaikki artikkelit ja sitten valitse aikaisemmin kirjoittamasi artikkeli, jolloin voit muuttaa sitä.

Sitten vain kirjoittelet tarinaa.

Ylälaidassa on erilaisia muotoilu näppäimiä, joita voi kokeilla.

Ylälaidasta löytyy myös Lisää/siirrä mediaa kuva, jota näppäilemällä voi lisätä kuvia. (esim. ladata oman tietokoneen kuvakansiosta.) Huomioi, että kuvakoon tähän sivustoon tulisi olla leveydeltään maximissaan n.800 pixeliä, sitä voi muokata kuvaasetuksissakin tai omalla koneella olevalla kuvankäsittelyohjelmalla.

Kun kuvan on laittanut artikkeliin, niin sitä voi vielä muokata tai poistaa, kun klikkaa kuvaa, niin näkyy valikot kuvan vasemmassa ylälaidassa.

 

 

 

 

 

Kun artikkeli on valmis, niin paina oikeassa laidassa näkyvää Julkaise näppäintä, jolloin artikkeli tulee kaikkien luettavaksi. Jos muutat artikkelia, niin silloin Julkaise napissa lukee Päivitä.

Eli kun olet julkaissut artikkelin, niin älä poistu julkaisunäkymästä, vaan avaa ylälaidassa näkyvästä näytä artikkeli näppäimestä äsken julkaisemasi artikkeli ja katso onko kaikki kunnossa.

Jos pitää vielä tehdä muutoksia, niin teet muutokset artikkeliin ja painat päivitä näppäintä.

Oikealla on myös katekoriat, jos haluat tehdä erilaisia kategorioita.

 

Ns. Sivuja, voi muokata samaan tapaan kuin artikkeleitakin.

Onnea kirjoitteluun!